Energia tahionică {Ⅰ}

«Energia Tahionica nu este o frecventa, dar contine in ea toate frecventele […]. Celulele de Energie Tahionica directioneaza si focalizeaza Energia Tahionica acolo unde este nevoie.»

Nu-i așa că sună minunat? Și, în plus, sună științific. Citatul e luat de pe acest sait: Tahion.ro, care promovează produse „tahionice”. Bineînțeles că, aflând despre această sursă de energie, am vrut să văd pe ce se bazează (nu știi când dai peste ceva care funcționează). So… am căutat pe saitul acela niște informații, iar singura subpagină cu „explicații” este următoarea: Despre energia tahionică. Să vedem, deci, explicațiile!

În primul rând, un interviu nu este tocmai ceea ce așteptam, iar în al doilea rând, este lung și plin de povești. Ca de exemplu, în introducerea făcută de intervievator apar formulări de tipul „Cercetarile ne-au aratat ca sistemele de celule ale subiecţilor testaţi folosind materiale tahionizate imbatranesc mai incet şi prezinta semne de sanatate şi bunastare de care ceilalţi subiecţi nu se bucura.”. Care cercetări? Înțeleg că pentru cei naivi e destul să se pomenească de „cercetări” și, gata, este credibil, dar ar fi bine să se precizeze concret cercetările. Mai scrie și că un anumit Dr. Ramesh „folosește cu succes produsele tahionizate” și că „[El] reprezintă modul tipic în care reacționează medicii când […] află despre materiale tahionizate”, adică se încearcă manipularea cititorilor prin combinarea a 2 erori logice: apelul la autoritate (un medic susține produsele noastre; dacă e medic știe mai multe decât tine, deci crede-l!) și argumentul popularității (majoritatea medicilor ne susțin produsele).

În fine, „Ce este tahionul?”:

Se crede in prezent ca e PRIMA structura energetica ce provine din Vidul lipsit de forma si structura. Vidul este ceea ce se afla DINCOLO şi INAINTE de energie şi materie…

Vorbe lipsite de sens! Mai vreți?

Folosind definiţii din fizica cuantica, ceea ce vedem – universal material – e o forma densa de energie provenind dintr-o singura Sursa. Tahionul, cu alte cuvinte, tot ceea ce exista, de la cele mai subtile structuri energetice pana la cele mai grosiere, cele mai dense microcosmosuri de materie – tu şi eu – iau parte şi in cel mai bun caz, ne pun in legatura cu – şi ne hranesc cu ceea ce se cheama, „Continuumul Energetic.” In continuumul energetic, energia curge constant de la cele mai rafinate dimensiuni in ceea ce numim „realitate.” Aceasta incepe in ceea ce numim lumea cauzala sau super cauzala şi „coboara” catre noi diferitele planuri de existenţa – astral, eteric, electromagnetic şi in final fizic.

O, da! Fizica cuantică. continuumul energetic, plane de existență (astral, eteric, electromagnetic≠fizic) , dimensiuni, microcosmosuri de materie… de toate, să sune științific, dar aceste concepte ori nu au treabă cu știința, ori înseamnă altceva. Anyway… să vedem cum a descoperit David Wagner (cel intervievat) această „sursă de energie” (am o ipoteză: din StarTrek):

De cand eram copil, am fost inzestrat cu o abilitate speciala de a vedea energia in mişcare. […]inca ma bucur de aceasta abilitate, cand studiez ceva electric sau energetic. Mi-aduc aminte ca am construit primul meu prajitor de paine şi am continuat cu altele, mi-aduc aminte cum mi-am construit primul generator electric. Am vizualizat cum curenţii de energie funcţioneaza in ceea ce priveşte electricitatea, aparatele electrice, copaci, plante, natura, in mine şi in tine. A fost ceva minunat, o cale interesanta de urmat.

Uau! Prin „puteri speciale” a descoperit totul. Ce le mai place unora să se creadă speciali. Sunt curios cum a vizualizat curenții de energie electrică, a văzut electronii individuali, a văzut electronii în ansamblu cum se mișcau în valuri prin fire sau a văzut „tensiunea” cum călătorește cu viteza luminii prin fire? Sau poate doar i s-a părut că vede ceva și a invental totul? Oare…

Pe urmă face șantaj emoțional spunând că a avut un accident care i-a distrus trei vertebre lombare (pentru ca cititorii să se simtă prost dacă vor să spună ceva împotriva sa) și, ca să vezi, nu l-a vindecat nimic (nici măcar cristalele și magneții!). Ca să se pună bine cu cei anti-sistem face și o mică remarcă („Guvernul… interesant…”) cum că ar fi suferit de pe urma guvernului. Și atunci a descoperit energia tahionică și s-a vindecat. Sfârșit. Da’ ceva dovezi nu?

Și interviul continuă tot așa… Dacă vreți să aflați că tahionul nu este o frecvență precum soarele sau magneții, sau de ce ficatul nu se scurge în pancreas și rămâne ficat, sau că singurul lucru pe care trebuie să-l faceți e să cumpărați produsele lui pentru că alea reglează tot și știu când să se oprească, dacă vreți să aflați despre frecvența ficatului (din nou), despre potențialul bioenergetic, despre cum nu ratează nicio șansă să-și vândă produsele (chiar și intervievatorului), și despre compania sa (ATTI=Advanced Tachyon Technologies) care copiază un nume cunoscut (dar, ce nu face omu’ pentru bani), citiți restul interviului.

Altceva pe Tahion.ro ar fi lista cu produse și link către un sait străin care vinde așa ceva.

„Energia tahionică care vindecă tot” n-are nicio legătură cu tahionii din fizică!

Tahionii sunt niște particule ipotetice (adică n-au fost descoperite) care au o viteză mai mare decât viteza luminii. Cu asiguranță nu se găsesc în produsele lui D.Wagner!

Informații despre tahioni găsiți aici: arXiv.org sau în articolul ăsta. Ok, glumeam :).

În partea a Ⅱ-a o să vă prezint niște produse „tahionice”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s