Mesajéle luminii

Dacă tot a fost Ziua Pământului cei din zona ezoterică s-au gândit să profite și să mai câștige niște clienți. Astfel, am găsit un mesaj transmis de „Mama Pământ” pe acest site. Din păcate nu am voie să citez mesajul pentru că e protejat de legea drepturilor de autor, așa că îl citez de aici:

Astazi pe continentul american se serbeaza ziua mea , Ziua Pamintului si de aceea va rog sa va uniti in gind cu fratii vostrii si sa meditatii si sa va rugati pentru vindecarea mea. In timp ce pasiti binecuvintati pamintul,in timp ce beti apa binecuvintati-mi apele si in timp ce respirati binecuvintati atmosfera.

Eu ma vindec cu ajutor divin si al vostru si vindecindu-ma aduc vindecare structurilor voastre telurice.

Va iubesc si va binecuvintez.

Mama voastra-Mama Pamint

Mă bucur că-mi vindecă „structurile telurice”. Acum pe bune, Pământul –lăsând la o parte că ne vorbește– nu se poate vindeca singur? și are nevoie de „meditația” noastră? Are „ajutor divin”, dar necesită și ajutorul nostru? Dar nu al nostru al tuturor, ci doar al „nostru”, cei ce medităm. Ce le place unora să se creadă importanți, să creadă că fără ei totul s-ar duce dracului.

Revenind la site-ul Mesajul Luminii, de pe care, cum am zis, n-am voie să citez (decât cu acordul expres al autorului), o să vă povestesc. Autoarea susține că face canalizare spirituală (channeling), adică lasă niște „spirite” să îi intre în minte și să îi transmită mesaje considerate importante pentru umanitate, pentru că acele spirite sunt mai evoluate decât noi și vor să ne ajute. Sau cel puțin asta e povestea.

Unul dintre mesaje este de la Sf. Gheorghe, și teoretic ar trebui să ne spună ceva ce n-am fi știut altfel, și ceva ce este foarte important pentru noi. El spune ceva în felul următor: să fim îndrăzneți ca să ne înțelegem cu alții, să fim mărinimoși, să prețuim adevărul, să ne urmăm intuiția și să căutăm adevărul în partea emoțională a minții noastre.

Ăsta era mesajul ăla așa de important?????? Asta nu știam dacă nu ne zicea Sf. Gheorghe*? Nu știm că adevărul e important sau că e bine să ne înțelegem cu alții? E nevoie să ne spună cineva asta? Singuri nu suntem în stare? Iar partea cu „să ne urmăm intuiția” e băgată acolo ca un fel de reclamă ca să se piardă printre celelalte sfaturi (care sunt bune). Să căutăm adevărul cu inima se traduce prin „nu mai fiți sceptici, credeți tot ce vă zic eu!!!!”.

Tot autoarea site-ului (probabil nu a site-ului efectiv, ci a conținutului) mai vinde și o carte, dar o vinde fără să specifice prețul. Există un formular de comandă, dar niciunde nu este trecut prețul? Oare de ce? Ce surpriză îi așteaptă pe cei care comandă? Și ce dovadă de corectitudine oferă în modul ăsta?

Tot legat de prețuri, dacă intrați la secțiunea Seminarii o să vedeți, pe lângă aburelile cu „să ne împăcăm cu noi, să-i iertăm pe toți locuitorii planetei, să salvăm România prin meditație, să ne conectăm la energiile Fecioarei Maria, să ne creștem vibrația de manifestare a iubirii; îi avem invitați speciali pe Arhangheli, Ingerii Abundenței, Duhul Sfânt etc.” (partea marcată cu ghilimele nu este un citat!)… pe lângă astea o să vedeți la sfârșitul paginii și prețurile seminariilor. Sunt 4 seminarii cu prețurile de 25oRon, 45oRon, 6ooRon, 700Ron și, pentru eficiență, se recomandă participarea la mai multe, nu doar la unul singur. Hai să facem un calcul! Presupunând că la fiecare seminar au participat 50 oameni, asta înseamnă că autoarea a câștigat:

50·250 + 50·450 + 50·600 + 50·700 = 100000Ron (adică 1miliard lei vechi).

Nice! Cine n-ar vrea să câștige atâta? A, și se precizează că e un preț special pentru România, e mai ieftin.

Asta e! Dacă sunt oameni naïvi care vor să audă pe cineva cum le spune ce importanți și plini de iubire sunt ei și că Universul (sau Mama-Pământ, după caz) stă să le îndeplinească lor orice dorință, atunci au succes toți care știu să vorbească frumos. Exact ca politicienii.

*de fapt persoana care face channeling; Sf. Gheorghe e doar în mintea ei atâta timp cât nu dovedește contrariul.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s