Ziua lui Carl Sagan

Carl Sagan s-a născut pe 9 noiembrie 1934 (ar fi avut acum 76 ani). Întotdeauna inspiră cu vorbele lui, așa că merită să-l ascultăm (încă o dată).

Carl Sagan: Consider Again That Pale Blue Dot

Relaționat: Un univers ce nu a fost făcut pentru noi.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Ziua lui Carl Sagan&8221;

  1. „Undeva, ceva incredibil aşteaptă să fie aflat.”

    Si cand te gandesti ca in ziua de astazi inca mai este loc pentru superstitii. Scepticismul e pentru multi o notiune abstracta, este ceva de care oamenii se feresc. Iar cei ce trateaza lumea cu scepticism sunt considerati „altfel” si trebuie sa le explici de ce nu crezi in diverse lucruri in loc sa primeste tu explicatii. As putea sa pun pariu ca daca ar vedea macar cateva episoade din Cosmos, sau doar fragmente pe Youtube multi si-ar schimba radical felul cum gandesc. Si spun asta pentru ca stiu din propria mea experienta; nici eu nu am fost sceptic toata viata…

    1. Cred că întotdeauna o să fie loc de superstiții (din nefericire). Când sunt unele lucruri necunoscute, unii aleg explicațiile cele mai simple (de tip „e magie”) și au impresia că dacă cineva nu e mulțumit cu explicațiile alea, atunci nu-i place misterul sau „crede că știe tot”.
      Dacă ar vedea Cosmos, s-ar opri la episodul doi (că e despre evoluție) și probabil că nu s-ar mai uita, că e „propaganda noii ordini mondiale” (sau ceva) și pe urmă tot pe sceptici i-ar acuza că sunt închiși la minte. Așa sunt unele lucruri, paradoxale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s