Geometrodinamica elicoidală?!?!

În acest articol o să scriu despre un Nassim Haramein de Rômânia: Dan Preda. N-ați auzit de el? N-ați pierdut mare lucru… poate doar o porție de râs. Pe scurt, este încă unu’ care crede că a revoluționat știința modernă, dar nu-l ascultă nimeni pentru că, firește, este o „conspirație a oamenilor de știință” oamenii de știință sunt proști („orbi”). Ăsta este saitul principal de promovare a idéilor sale:

www.TheFundamentalUniverse.Ro

Vă las să-l explorați, și o să trec la „opera științifică” în care își descrie idéile revoluționare, Fundamentul Universului (sau pe Scribd) (în care apare și uimitoarea sintagmă geometrodinamica elicoidală), lucrare valabilă până în 2012, se pare. Pe a 2-a pagină ne prezintă înscrierea lucrării în registre de către Guvernul României, ca operă științifică. Pentru necunoscători s-ar putea să pară că ar fi „recunoscută ca valoroasă” de Guvern. Nu este așa. Oricine poate să scrie ce prostii vrea și să le înregistreze la Oficiul Român pentru Drepturi de Autor. Asta ca să nu fie nicio confuzie. Și nu pot să nu remarc că se declară „dipl.ing.”. E bine de știut că și-a luat diploma, dar nu precizează (decât pe la pag. 58) că este inginer mecanic (adică nu știe fizică modernă; diploma garantează doar că știe ceva fizică mecanică.. ceea ce se și observă din scrierile sale, predomină geometria simplă (euclidiană), forțele și momentele).

Fiindcă sunt atâtea prostii (amuzante uneori) în „lucrarea științifică” am scris în articolul anterior despre ce o să găsiți dacă o citiți. Aici o să scriu ceva despre „păcăliciul Dan Preda”. Și, dacă tot i-am menționat porecla, să vă spun de unde vine: fiindcă un „geniu” nu poate să rămână nedescoperit, a început să se promoveze și s-a gândit că un loc bun ar fi pe forumul ȘtiințaAzi. Acolo i s-a cerut să-și expună clar și pe scurt teoria (ce își propune, ce fundament matematic are, ce predicții face, cum a fost testată și de ce diferă față de știința oficială), lucru care l-a supărat (că doar el este geniu și teoria lui este „evidentă”).  După câteva încercări de a le distrage atenția de la faptul că teoria sa este varză (nu are fundament matematic, nu prezice nimic etc.) le-a lansat o provocare forumiștilor:

Aratati-mi o geometrie a unei traiectorii in plan, a orcarui subsistem, si eu o ….”mananc”….

Iar Electron (un utilizator) i-a dat un exemplu. Cum credeți că a reacționat Dan Preda (utilizator: woodycat)? A început cu poveștile despre civilizații avansate, despre 2012, despre polarizarea opiniilor și despre Băsescu. Răspunsul e prea lung să îl citez, dar îl puteți citi în original aici. Discuția se întinde pe 13 pagini (în momentul acesta), 13 pagini în care oamenii serioși de pe forum încearcă să înțeleagă ce vrea „păcăliciul Dan Preda” să spună. Apreciez că au avut răbdare chiar dacă au trebuit să-i vorbească la fel ca unui copil, dar probabil pe-acolo sunt și mulți profesori așa că sunt obișnuiți.  În final tot Electron trage concluziile:

Cu asta pacaliciul Daniel Preda, las si mincinos, dovedeste ca fabulatia sa este de fapt o incercare (penibila) de religie! Din cate vad eu, este vorba de RELIGIA IGNORANTEI. Daca mai continua in acest fel, propun doua lucruri:
1) Sa se schimbe numele discutiei in „Religia Ignorantei, propavaduita de Daniel Preda Georgel”
2) Sa fie exclus pacaliciul Daniel Preda de pe acest forum stiintific pe motiv de intentie de propoavaduire religioasa, pentru care deja avem precedent.

„Intelegerea vine din interiorul fiecaruia” ? „Inaltator” de-a dreptul! Roll Eyes
Pacaliciule Daniel Preda, esti rugat sa mergi cu asemenea fabulatii in alta parte. Aici te afli pe un forum stiintific.

Tot ce era de spus!

O altă mostră de genialitate este oferită pe forumul electroniștilor. Este nevoie de înregistrare pentru a vedea mesajele, așa că am creat un cont (ca să nu mai pierdeți timpul): Utilizator: UnCititor | Parolă: pacalici.

Ce caută pe forumul electroniștilor? Păi, pe lângă promovarea minunatei teorii, vrea să-și construiască nu-știu-ce dispozitiv magic și are nevoie de componente electronice. Una dintre ele este o sursă de curent, dar nu orice sursă! El vrea o sursă de curent continuu care să producă frecvențe de ordinul GHz. I se spune că ce vrea el este imposibil, și chiar dacă ar fi curent alternativ tot ar fi foarte scump. Bineînțeles, se enervează și întreabă dacă e vreun electronist pe-acolo (s-a găsit cine să întrebe de electroniști pe forumul electroniștilor), la care EmyRulz îi răspunde: „Electronisti sunt, d-aia nici nu se baga! Dumneata ai nevoie de visatori nu de electronisti!”.

Apoi au început (continuat) să râdă de el. El a cerut să i se recomande „cel mai tare specialist în electro-magnetism din România” și i s-a recomandat un profesor șef al catedrei de magnetism de la o facultate de fizică. I s-a recomandat să-i trimită mail cu ideile sale și să posteze răspunsul primit. Din păcate n-a postat răspunsul și a zis că o să apeleze „tot la specialiștii… germani”, iar răspunsul unui electronist a fost: „Vezi ce le ceri, s-ar putea să se crăcăneze de rîs, la fel ca noi.”  Epic Fail din nou!

Mai trebuie să precizez că până și cei din domeniul pseudoștiinței au respins idéile lui Dan Preda, dar nu din motiv că ar fi „pe lângă subiect”, ci pentru că a zis că Nassim Haramein (un alt mare geniu, firește) a greșit ceva. După părerea mea, dacă n-ar fi zis nimic rău de Haramein (și ar fi fost un pic mai modest) ar fi fost acceptat de comunitatea pseudoștiințifică.

Și, ceva amuzant care se potrivește perfect cu „geometrodinamica elicoidală”:

Turbo Encabulator

Și două citate (tot de la „domnu’ Dan”):

Eu, fiul omului, arăt umanităţii cheia

ce o ţine în mână de la începuturile ei.

Am suficienta putere pentru a face istorie!
Tu esti pregatit?

 

Relaționat: Indexul de Dus-cu-pluta.

Anunțuri

8 gânduri despre &8222;Geometrodinamica elicoidală?!?!&8221;

 1. Am citit fabulațiile de pe forumul ȘtiințaAzi (mă rog, pe jumătate până acum, că 13 pagini din care jumate tâmpenii nu-s de ici, de colo) și am încercat să mă uit pe situl individului. Activitatea din urmă am lăsat-o baltă, că n-am nervi de un site care merge greu, e plin de intelighență avansată de tipul ăla, funcționează pe bază de mystery meat navigation și arată ca dracu.

  În fine, concluzia: Uau!! E mai tare decât teoria ailaltă, cu centura fotonică și centrul galactic din Pleiade.

  Mișto clipul. Dădusem peste minunatul turbo encabulator mai demult, dar în formă scriptică. Excelentă prezentare – e mai tehnică și mai cuprinzătoare chiar decât fazele din Star Trek unde LaForge discută cu Data despre fragmentarea anti-timpului subspațial în realitatea cuantică a bulelor warp din cristalele de dilitiu.

 2. @Armand K.
  Bulele warp nu se creeaza in interiorul cristalelor de dilitiu…. noob…

  Ar trebui facuta o „galerie a rusinii” cu „specialisti” din astia, „teoreticieni de renume mondial”…

 3. Hm… parcă-mi aminteam de-un episod c-o bulă din aia… Oricum, e irelevant dacă a existat sau nu, important e că pot apărea bulele respective în cristalele de Li2. Desfid pe oricine că nu se poate – rămânând, bineînțele, în limitele de supercauciuc ale fizicii trekiene!

  Hm, galerie cu teoreticieni de renume mondial? Parcă văzusem pe undeva… Though I can’t remember where…

 4. Intradevar monopolul magnetic ar arata asa cum spune genialul Dan Preda daca ar putea exista. Un calcul simplu insa folosind acest model poate demonstra ca doar electronii si pozitronii pot exista si nu si versiunea magnetica a lor. Asta doar folosind modelul Dan Preda. GENIAL.
  Nu e frumos insa ca atatia semidocti sa rada de el.

 5. AILIEN nu are rost sa te obosesti sa le explici ca ca degeaba incerci. Asa a facut si domnul de la stiinta si tehnica(Cristian Roman) si s-a dovedit ca nu stia cum e facut solenoidul acela ,el negandind-use decat cel clasic a crezut ca e la fel desi autorul a explicat ce conditii respecta iar acesta nu la luat in seama si nici nu a citit cartea macar oprindu-se dupa primele doua pagini pt ca i s-a parut nu stiu cum exprimarea folosita. Intradevar Dan Preda e inginer mecanic lucru precizat in primele emisiuni pe care le sustine contrar celor afirmate aici.El face un lucru nemaipomenit demonstrandune ca nu are nevoie de cunostinte avansate de fizica (care bate campii pe alocuri cu n dimensiuni existente dar nu intelege fenomene de baza din natura -exemple in teorie) pentru a intelege la nivel de concept si fara calcule matematice miscarea planetelor,gaurile negre, monopolul magnetic,dinamica fluidelor,inductia electromagnetica,formarea tornadelor si chiar ne explica experimentul cuantic al celor doua fante(explicatie plauzibila). Nu inteleg de unde atat orgoliu sa critici daca nu ai citit teoria? Desi simplista ,recunoasteti ca omu’ e genial si are unele idei desi a facut unele greseli ,totusi reuseste sa aiva o viziune simpla dar completa asupra unor fenomene pe care sursele stiintifice le catalogheaza drept anomalii sau ciudate pt ca nu sunt intelese complet. Mie mi-a schimbat midul de a vedea universul si pt asta ii multumesc,pt ca aratat ca nu e nevoie de cunostinte avansate de fizica sau de formule de calcul pt a vedea simplitatea si modul in care functioneaza universul,teoria fiind scrisa pt „oamenii de rand” fara cunostinte de fizica iar faptul ca m-a facut sa inteleg unele fenomene gen inductia electromagnetica in mod clar si logic fara cunostinte de fizica cum am invatat la scoala pana la terminarea liceului(nu am facut mate info ca altii ci la profil economic) explicat fara logica ,fara a intelege dc are loc acest fenomen in mod logic ci doar principiul dupa care functioneaza. Acest om chiar a reusit ceva si ii multumesc ca face efortul de a se impune in fata „maimutelor savante” indoctrinate si orgolioase care nu pot sa explice in mod simplu de ce si care e legatura dintre toate lucrurile avand o viziune fragmentara si incompleta.

 6. Mai vin cu o singura precizare: nu trebuie sa ai cunostinte avansate de fizica sa vezi ca autorul a intuit corect realitatea trebuie doar sa citesti cartea si sa te uiti oriunde vrei in natura sau chiar la unele descoperiri din fizica citate in carte care confirma acest lucru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s